Osnovana SRBATSEPA

BEOGRAD – Osnivačkom skupštinom koja je brojala 25 članova prošlog četvrtka u zgradi Muzeja vazduhoplovstva osnovano je Srpsko udruženje vazduhoplovno-tehničkog osoblja za bezbednost vazdušne plovidbe. Ciljevi budućeg rada SRBATSEPA-e biće pružanje profesionalne podrške zainteresovanim pojedincima i institucijama koje se bave poslovima operacija, održavanja i instalacije elektronskih uređaja u sistemu vazdušne plovidbe koji prevashodno utiču na njenu bezbednost

Skupstina_SRBATSEPA

Osnivačka skupština SRBATSEPA-e

Kako je za Tango Six rekao sekretar novoformiranog udruženja Goran Petrović, SRBATSEPA je zamišljena kao dobrovoljna, strukovna, nepolitička, nestranačka, neprofitna i nevladina organizacija čiji će glavni pravci rada biti podrška segmentima domaće vazduhoplovne industrije koji se bave poslovima operacija, održavanja i instalacija elektronskih uređaja u sistemu vazdušne plovidbe sa akcentom na bezbednost:

– Za početak, članovi udruženja dolaze iz Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) sa tendencijom učlanjenja, bilo korporativno ili pojedinačno, osoblja iz drugih vazduhoplovnih organizacije slične profesionalne orijentacije. Ciljevi su nam promocija bezbednosti, efikasnosti i pravilnosti u civilnoj plovidbi kao i okupljanje članova u cilju povećanja stručnog znanja. Stavićemo akcenat na međusobnu pomoć i osiguranje efikasnog razvoja osoblja koje obavlja pomenute aktivnosti i borićemo se za zaštitu profesionalnih interesa, rekao je Petrović.

U najmlađoj domaćoj vazduhoplovnoj organizaciji takođe se nadaju da će se ubrzo učlaniti u međunarodnu organizaciju IFATSEA (International Federation of Air Traffic Safety Electronics Associations) i u tom cilju prisustvovali su evropskoj konferenciji te organizacije u Italiji 5. i 6. juna kao posmatrači.

Osnivačkoj skupštini  20. juna prisustvovalo je 25 članova udruženja od kojih su 14 poverenici za skupštinu udruženja. Izabrani su članovi Izvršnog i Nadzornog odbora kao i statutarna komisija. Za predsednika Izvršnog odbora izabran je Željko Čevizović, sekretar udruženja je Goran Petrović dok su Ivan Babanić, Đorđe Zečević i Slaviša Marković takođe izabrani za članove Izvršnog odbora.

Preuzeto sa portala: tangosix.rs